fredag 13 april 2012

Åhlén & Holm - Ingrid Atterberg


Som de flesta serier som tillverkades för Åhlén & Holm saknar ovanstående serie något namn. Formgivare är Ingrid Atterberg och man kan tydligt se likheterna med hennes serie "Pepita" (se nedan).


Av någon anledning är dokumentationen kring tillverkningen för Åhlén & Holm inte alls lika omfattande som UpsalaEkebys egen produktion. Många fina serier tillverkades dock för Åhlén & Holm, varav ovanstående hör till en av mina favoriter.

Har lyckats komplettera serien på sistone och kvar att hitta ifrån serien är nu endast nedanstående föremål.

43130/843 - Fat 2,5 x 17,5 cm
43130/845 - Fat 30 cm
43130/855 - Golvvas 38,5 x 14,5 cm

Roligast hade självklart varit att hitta golvvasen. Ifall någon har denna till salu, eller vet någon som säljer den får ni gärna lägga ett mail.

Trevlig helg!

lördag 7 april 2012

Unikat från Atterberg


När ovanstående unikat dök upp på Tradera, så bestämde jag mig för att för en gångs skull försöka vinna budgivningen. Insåg att vasen inte skulle bli billig, men ibland får man vara beredd att lägga lite extra på vissa föremål. Dessutom har jag sålt lite andra UE-föremål på sistone, som ändå bara låg nerpackade, vilka hjälpte till att betala denna vas . Budgivningen slutade på ca 700 kr.


Vasen är handmärkt med Abg, som är Ingrid Atterbergs signatur.


Vasen ingår egentligen i serien "Spiral", men har istället för den vridna gul/bruna dekoren, fått en annorlunda vit/grå randig dekor.


Detta blev unikat nummer 3 ifrån Atterberg i samlingen. Ifall ni vill se övriga klicka på "unikat i menyn till höger".

Trevlig helg!

söndag 1 april 2012

2 sorters hästkrafter...


Ovanstående tjusiga retrobil fick vi i present av ett gäng kompisar som gått samman för att hitta något som passade både vår son och oss som retro-nördar. Tycker att den är hur häftig som helst! Än så länge är den lite för stor för att användas, men det gör inte så mycket. Den är fin bara som prydnad!


För den som är sugen på en likadan så säljer Precis-en-sån i Malmö den här modellen. Ett roligare alternativ till en Bobby-Car kanske?


Som jag har skrivit tidigare så brukar jag alltid passa på att titta runt när jag besöker en säljare av ett roligt retro-föremål. Chansen är som sagt stor att det finns något annat kul att köpa när man ändå är där! Precis det var vad som hände när vi klippte till på ovanstående stora dalahäst (ca 42 cm hög). Vi hade köpt ett annat föremål och på vägen ut fick jag syn på hästen i ögonvrån. Är i vanliga fall inget som jag är speciellt intresserad av, men det mesta blir ju roligare i större format (eller i väldigt smått format - är väldigt förtjust i miniatyrstolar m m). Jag var tvungen att fråga ifall hästen var till salu, vilket den visade sig vara. 200 kr ville säljaren ha för den, vilket kändes överkomligt. Hästen är väl använd av tidigare generationers barn, vilket jag tyckte var väldigt charmigt.


Tänkte även passa på att visa upp en ny bild på Stringhyllan som monterats upp i barnrummet och har fyllts med olika loppisfynd till sonen...

Ha en trevlig helg!